Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 37

Thread: Changing renard pic code issues

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Monroe nc
    Posts
    291
    Post Thanks / Like

    Unhappy Changing renard pic code issues

    So i can download a copy of the firmware from the wiki, compile it and then burn it to a chip.
    it will work, but when i make a change and try to compile it and then burn it i get no
    communication from vixen to my renard controller. When i make the change i am coping the file
    from the internet, pasting in note pad, making my changes, then saving it to the folder i created, as an .ASM file.
    before i do all this, i made sure to clean out the created folder before continuing. Puzzled

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    960
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    What changes are you trying to make?
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

  3. Likes TazChaLet liked this post
  4. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Monroe nc
    Posts
    291
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    PWM 1 and baud rate to 115200


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    519 Renard Channels
    1890 pixels channels
    Will it Ever Stop
    Cant Seem to Cure the C.L.A.P.
    Christmas Light Addiction Problem
    maybe more lights will help?

  5. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Monroe nc
    Posts
    291
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    if i copy from the wiki the operational firmware, then paste into note pad, make the changes to the firmware, then save as an .ASM file to my directory
    it will not work. If i save file directly to my directory it works just fine? Any ideas on what i am doing wrong

  6. #5
    Join Date
    Dec 2013
    Location
    Winter Haven Florida
    Posts
    3,039
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    most likely something doesn't copy paste right
    Quote Originally Posted by will3ishere View Post
    if i copy from the wiki the operational firmware, then paste into note pad, make the changes to the firmware, then save as an .ASM file to my directory
    it will not work. If i save file directly to my directory it works just fine? Any ideas on what i am doing wrong
    James WinterHaven Fl

  7. #6
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,338
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    Have you tried making a series of changes in sequence, and seeing what happens?

    First, just add a blank line somewhere or other in the file (this should be completely innocuous).

    Second, try just making the PWM change (maybe keeping the blank line change, if that worked).

    Lastly, try making the baud rate change.
    Phil

  8. #7
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,338
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    James has a good point. Just edit the file in your working area that was previously downloaded, rather than pasting. Try doing that before my suggestion in my last post.
    Phil

  9. #8
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Monroe nc
    Posts
    291
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    Yes I am running a test sequence when checking, if I use the code directly saved from the internet the controller works. I tried to copy and paste the same code that works, by pasting in notepad saving as an .ASM file in the directory and it does not like something I am doing


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    519 Renard Channels
    1890 pixels channels
    Will it Ever Stop
    Cant Seem to Cure the C.L.A.P.
    Christmas Light Addiction Problem
    maybe more lights will help?

  10. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Monroe nc
    Posts
    291
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    also, even if i take the file that has been downloaded and try to make changes to it, it still doesnt like something i am doing

  11. #10
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,338
    Post Thanks / Like

    Default Re: Changing renard pic code issues

    Even just adding a blank line at the very beginning of the file?

    Which editor are you using?
    Phil

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •