Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Oh no - flicker on all channels

  1. #11
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Just south of Portland Oregon
    Posts
    851
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    Does anybody have a BOM for REV1?

    If so please PM me or email.

    Thanks,
    Greg

  2. #12
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,103
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    Greg,

    I had flicker on all my FG channels and never put it to use last year.

    However I did find that my Ren16's flickered as well and finally dropped back to Vixen 2.1 which removed all my flickering.

    If you are using 2.5 or higher, give 2.1 a try.
    Cheers!
    Steve

    Learn 1 new thing everyday.

    "AURBO" -- Aurora Borealis

    My weather today



    Chat link | Christmas Wiki link

  3. #13
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Just south of Portland Oregon
    Posts
    851
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    Did 2.1 fix the FG flicker as well or only the Ren 16's?

    Thanks for chiming in though. Roger sent me one of his FG PC interfaces and a FM to compare and contrast. His are solid on my computer, mine, not so much.

    Greg

  4. #14
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Ontario, Canada
    Posts
    2,103
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    2.1 fixed the flicker for me for both FG and Ren16(xmus)

    Also check your LED's at the manufacturer's site if possible, they may be half wave and not full wave which will also result in flickering.

    The only other thing I can think of is to hit all your solder joints again and re-flow the joints
    Cheers!
    Steve

    Learn 1 new thing everyday.

    "AURBO" -- Aurora Borealis

    My weather today



    Chat link | Christmas Wiki link

  5. #15
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Just south of Portland Oregon
    Posts
    851
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    The flicker goes all the way to the incandescents on the other side of the SSR's.

    R & R'd the caps, checked the diodes (against an operational unit) checked the chip sockets (actually R & R'd one), re-did all the solder joints, ordered a new solder station, did a chip swap with known good ones - thanks Roger, ran his on my Vixen machine (2.0.9.0) with perfect results, ran my Field Module with his PC Interface - OK. Ran his FM with my PC Interface - pulsing - OH BROTHER. . . What else? OH - used three different power supplies, his is fine, mine not so much.

    So here is what I'm left with, My PC Interface is REV1 and all the parts I'm using came off the current BOM. I'm waiting for David to chime in on REV 2 vs. REV 1 issues (if any). If that doesn't work I'm going to hope there is a spare PC Interface PCB floating around the system for me to purchase.

    I'm not admitting defeat yet, but I am getting a wee bit frustrated.

    Wife's getting a bit irritated with my time in the laboratory (garage). I hope I'm home and shes not when the new solder station comes in.

  6. #16
    Join Date
    May 2007
    Location
    Tulsa, Ok
    Posts
    428
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    Any progress?

  7. #17
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Just south of Portland Oregon
    Posts
    851
    Post Thanks / Like

    Default Re: Oh no - flicker on all channels

    Sorry guys, thought I replied a long time ago on this one.

    On a whim, I ordered new caps for the PC Interface. The previous r & r I used caps I had on the shelf, shouldn't have mattered.

    Replaced the big one, tested and all was well. Go figure. I ran 3 FM's for the 2010 show and I am quite pleased with the system. In fact, if there is another run of boards, I'm in for another set for sure!

    Thank you EVERYBODY for the help.

    Greg

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •