Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33

Thread: Every test works how do I get vixen to work

  1. #21
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    The origional song is the exact length as the converted song and sounds the same. I havent yet worked on the timing today. It is a day for family. What I did do is try diffrent rates and what I found is they sound garbled untill I slow them down to 128kbs. Then the music plays seamless and good but the light sequence Is ahead of the song. As soon as the controller resets,(Because the sequence is repeating.) The lights flash as programmed but the song has not started. Then the song starts and they are out of sync. Yet still flashing as I programmed. I am going to try to make a sequence that is already 128kbs and see what happens That will be my next post. In the meantime I was wandering how to enter into mode 2? Can you use this to edit your song on the fly without having to save files to the microSD card? The xbee on the computer and controller seem to be working as all the lights TX,RX,RSSI come on the coumputer xbee. But the RSSI light never comes on. On the controller. I may have soldered this light backwards. But I am able to update the RTC and start and stop shows on time. So both xbee's must be working. But in settings and test tabs of Helix Network Supervisor remain gray. Is this because I am not using 2 systems? Or am I doing something wrong?

  2. #22
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    10,283
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    There is another thread under the Helix forum and we pretty much have come to the conclusion that you must use 128Kbps/CBR audio to use Helix in Mode 1. As for Mode 2 - I would wait for Greg to post a firmware update he has indicated is forthcoming. I can't get mine to run in Mode 2 at the moment and I'd rather not waste time on it since it won't be reliable with the old code anyway. I'd suggest you take this time to convert the song(s) you want to 128Kbps using the best source you can start with and getting at least one sequence running perfectly on Vixen to use as your "standard" against Mode 1.

    Can you confirm that the preview window stays in time for the entire sequence with just Vixen alone? If it does play fine with Vixen alone but doesn't with Helix in Mode 1, I would zip up the sequence and audio file and send it off to Greg with the details so that he can look it over.

    Brian
    [COLOR=#000080][B][I]Brian[/I][/B][/COLOR]

    [COLOR=#ff0000]Christmas in San Jose! - [URL="http://www.christmasinsj.com"]WEB[/URL] - [URL="https://www.facebook.com/ChristmasInSanJose"]FB[/URL] - [URL="https://www.youtube.com/playlist?list=PL1W78s7liEQEE0ed7WSyLF7B6j3lBX43w"]VIDEOS[/URL]
    [/COLOR][COLOR=#800080]Halloween in San Jose! - [URL="https://www.facebook.com/pages/Halloween-in-San-Jose/356280784428581?ref=tn_tnmn"]FB[/URL]
    [SIZE=1]2015 Halloween Show - Planning now - hopefully some house projection...
    2015 Christmas Show - 5x E681-12, 1x 6804, Ren48LSD, 3x RenSS16, 1x Falcon16v2 (w/expander), 24x90 WS2811 pixel MT (James MT Strips), 12x DIYC Floods, SuperPixelStar, 3x Pixel Arches, PixaBulb House outline
    [/SIZE]
    [/COLOR][SIZE=3][COLOR=#008000][I]Ignorance is Temporary [/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]- [/I][/COLOR][COLOR=#ff0000][I]Stupidity is Forever[/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]...[/I][/COLOR][/SIZE][I][COLOR=#ff0000]
    [/COLOR][/I]

  3. #23
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    yes I can confirm that in vixen all lights flash on time under the preview window. Even with the old song. I know some how this can work as the test sequence flashes on time. I am working on another song in 128kbps. And will let you all know shortly.

  4. #24
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    Finally Success Timing is not an issue anymore. I have come to the conclusion that converting a song to 128kbps created this Timing problem. I tryed many things using the same song. All were a waste of time. After using another song that is 128kbps. The system works. Timing is precice and I can work on my show now. Thanks you guys for all the help. P.S. use EFX-Tek-Prop-SX 8+8 as an output plugin in Vixen.

  5. #25
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    10,283
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    Quote Originally Posted by maintenanceman38 View Post
    P.S. use EFX-Tek-Prop-SX 8+8 as an output plugin in Vixen.
    Sorry - can you clarify that? Greg posted a Helix plug-in for Vixen - are you saying you are using a different plug-in to make it work?
    [COLOR=#000080][B][I]Brian[/I][/B][/COLOR]

    [COLOR=#ff0000]Christmas in San Jose! - [URL="http://www.christmasinsj.com"]WEB[/URL] - [URL="https://www.facebook.com/ChristmasInSanJose"]FB[/URL] - [URL="https://www.youtube.com/playlist?list=PL1W78s7liEQEE0ed7WSyLF7B6j3lBX43w"]VIDEOS[/URL]
    [/COLOR][COLOR=#800080]Halloween in San Jose! - [URL="https://www.facebook.com/pages/Halloween-in-San-Jose/356280784428581?ref=tn_tnmn"]FB[/URL]
    [SIZE=1]2015 Halloween Show - Planning now - hopefully some house projection...
    2015 Christmas Show - 5x E681-12, 1x 6804, Ren48LSD, 3x RenSS16, 1x Falcon16v2 (w/expander), 24x90 WS2811 pixel MT (James MT Strips), 12x DIYC Floods, SuperPixelStar, 3x Pixel Arches, PixaBulb House outline
    [/SIZE]
    [/COLOR][SIZE=3][COLOR=#008000][I]Ignorance is Temporary [/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]- [/I][/COLOR][COLOR=#ff0000][I]Stupidity is Forever[/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]...[/I][/COLOR][/SIZE][I][COLOR=#ff0000]
    [/COLOR][/I]

  6. #26
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    16
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    I was unaware that greg posted his plugin I used what I had in vixen and that one works fine. I still want to use my original song and spent half of a day looking for it online and all I could find was 256k bps. So I downloaded a sound recorder program for free no viruses. And burned my song on a cd and played it back at 128kbps. With that plugin. And the the lights flash so precice, That I can make them flash to those little stecatto notes on time and in sequence. It is absolutly amasing to see it work.

  7. #27
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norman, OK
    Posts
    410
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    Quote Originally Posted by maintenanceman38 View Post
    I was unaware that greg posted his plugin I used what I had in vixen and that one works fine. I still want to use my original song and spent half of a day looking for it online and all I could find was 256k bps. So I downloaded a sound recorder program for free no viruses. And burned my song on a cd and played it back at 128kbps. With that plugin. And the the lights flash so precice, That I can make them flash to those little stecatto notes on time and in sequence. It is absolutly amasing to see it work.
    Are you saying that you used the EFX-Tek-Prop-SX 8+8 plug-in to control the Helix in Mode 2? I would find this very amazing since I developed the communication protocol from scratch.

    If you are running the sequence in Mode 1 then this would make a lot more sense. You don't need a plug-in to develop a sequence for Mode 1 operation since the Helix Network Supervisor converts the native Vixen data to the Helix format.
    Greg

  8. #28
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    10,283
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    See Greg - you did all that work for nothing!

    The EFX-Tek-Prop-SX is Parallax based - maybe there's enough in the plug-in to tickle Helix? :confused:

    Speaking of mode 2 - do you have an idea when the new firmware might be available? Sorry to bug - just wondering...

    Thanks
    Brian
    [COLOR=#000080][B][I]Brian[/I][/B][/COLOR]

    [COLOR=#ff0000]Christmas in San Jose! - [URL="http://www.christmasinsj.com"]WEB[/URL] - [URL="https://www.facebook.com/ChristmasInSanJose"]FB[/URL] - [URL="https://www.youtube.com/playlist?list=PL1W78s7liEQEE0ed7WSyLF7B6j3lBX43w"]VIDEOS[/URL]
    [/COLOR][COLOR=#800080]Halloween in San Jose! - [URL="https://www.facebook.com/pages/Halloween-in-San-Jose/356280784428581?ref=tn_tnmn"]FB[/URL]
    [SIZE=1]2015 Halloween Show - Planning now - hopefully some house projection...
    2015 Christmas Show - 5x E681-12, 1x 6804, Ren48LSD, 3x RenSS16, 1x Falcon16v2 (w/expander), 24x90 WS2811 pixel MT (James MT Strips), 12x DIYC Floods, SuperPixelStar, 3x Pixel Arches, PixaBulb House outline
    [/SIZE]
    [/COLOR][SIZE=3][COLOR=#008000][I]Ignorance is Temporary [/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]- [/I][/COLOR][COLOR=#ff0000][I]Stupidity is Forever[/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]...[/I][/COLOR][/SIZE][I][COLOR=#ff0000]
    [/COLOR][/I]

  9. #29
    Join Date
    May 2007
    Location
    Norman, OK
    Posts
    410
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    Quote Originally Posted by budude View Post
    Speaking of mode 2 - do you have an idea when the new firmware might be available? Sorry to bug - just wondering...

    Thanks
    Brian
    Brian,

    When I fixed the firmware so that it would establish a Helix Network, and be able to control multiple controllers in Mode 1, I broke Mode 2. This happened when I added the self healing network functionallity. I don't think it is a fatal error but I have to rewrite the Vixen plugin and test it. Unfortunately (or fortunately for me) I'm going on vacation starting tomorrow. I don't have time tonight to work on this. I will be out of town for the next two weeks but I will work on it in my free time.

    I'm sorry this is all taking so long. The Helix is very complicated and trying to develop four interdependent applications at the same time is proving to be challenging. I have confidence in the Mode 1 operation now. It will need to be tweaked to account for the calibration requirement but this should be fairly simple. I believe I know what I need to do to the plugin to make Mode 2 work again. If this doesn't work then worst case I would release a Mode 2 only version of the firmware. The firmware becomes much simpiler when you remove the Mode 1 functions. I had this working for my 2007 display and I could dust off this version and refresh it to work with the Helix.

    I have a third option in mind also. It would use your PC running Vixen to control the Helix Network like Mode 1. You would still create your sequences in Vixen, then using the Helix Network Supervisor, convert them to Helix format. Then store these sequences on the Helix systems. When you are ready for the show then you would use Vixen to play the songs and the plugin would provide the timing signals to the Helix systems to control the lights. This is kind of a hybrid Mode 1/Mode 2. This would still allow you to run other controllers like Mode 2 but as long as your Helix Systems are in range of your PC's XBee then you can have unlimited Helix channels like Mode 1.

    I will get an update out as soon as I can after I get back.
    Greg

  10. #30
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    10,283
    Post Thanks / Like

    Default Re: Every test works how do I get vixen to work

    I really like that idea of "mode 3" - that would allow me sync my LEDTriks and my DMX LOR boxes I was planning to use and not overwhelm my PC. It would also allow you to use triggers into Vixen as part of the show.
    [COLOR=#000080][B][I]Brian[/I][/B][/COLOR]

    [COLOR=#ff0000]Christmas in San Jose! - [URL="http://www.christmasinsj.com"]WEB[/URL] - [URL="https://www.facebook.com/ChristmasInSanJose"]FB[/URL] - [URL="https://www.youtube.com/playlist?list=PL1W78s7liEQEE0ed7WSyLF7B6j3lBX43w"]VIDEOS[/URL]
    [/COLOR][COLOR=#800080]Halloween in San Jose! - [URL="https://www.facebook.com/pages/Halloween-in-San-Jose/356280784428581?ref=tn_tnmn"]FB[/URL]
    [SIZE=1]2015 Halloween Show - Planning now - hopefully some house projection...
    2015 Christmas Show - 5x E681-12, 1x 6804, Ren48LSD, 3x RenSS16, 1x Falcon16v2 (w/expander), 24x90 WS2811 pixel MT (James MT Strips), 12x DIYC Floods, SuperPixelStar, 3x Pixel Arches, PixaBulb House outline
    [/SIZE]
    [/COLOR][SIZE=3][COLOR=#008000][I]Ignorance is Temporary [/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]- [/I][/COLOR][COLOR=#ff0000][I]Stupidity is Forever[/I][/COLOR][COLOR=#800080][I]...[/I][/COLOR][/SIZE][I][COLOR=#ff0000]
    [/COLOR][/I]

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •