Results 1 to 6 of 6

Thread: Not getting full pixel output

  1. #1
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default Not getting full pixel output

    Hello all

    I almost have all my pixels going for this Christmas. On my Alphapix Classic from last year I am not getting output on all ports. I have tried everything I can think of so I am coming here to seek help from those more experienced than me.

    The controller with the problem is an Alphapix Classic with a RPi4 connected by ethernet cable. The Pi is running FPP 6.0.2. I have attached some screenshots for your perusing.

    Controller settings. The IP address when connected to the controller is actually 192.168.1.101. I had to change it to view/change the settings
    controller.jpg

    channel outputs.jpg

    pihat.jpg

    xlights config. The FPP that I am having issues on is FPP-House
    xlights.jpg

    Thanks
    Sean

  2. #2
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Cedar Falls, IA
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default Re: Not getting full pixel output

    Your ip in the second screenshot shows 192.168.1.101, not 192.168.0.101

  3. #3
    Join Date
    Oct 2021
    Posts
    41
    Post Thanks / Like

    Default Re: Not getting full pixel output

    I had to change the IP of the controller so I could view and change the settings. I get output on ports 1-4

  4. #4
    Join Date
    Jan 2016
    Location
    Cedar Falls, IA
    Posts
    151
    Post Thanks / Like

    Default Re: Not getting full pixel output

    sorry I do see you already mentioned that

  5. #5
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Christiansburg, VA, USA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: Not getting full pixel output

    Your port and universe settings on the controller do not look quite correct. You have some over laps happening in because of the 512 channel max on a single universe. Going with a default of 510 channels since you cant the the last pixel in under 512, your ports on the controller will have different universes and start channels. Here is a website to do the calculations and a snip I did based on your setup. Hope it helps.https://www.wiltonlights.com/rgb-pix...el-calculator/
    ports.JPG

  6. #6
    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Christiansburg, VA, USA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: Not getting full pixel output

    Also on your FPP setup page, change the number of universes to 8 instead of 4 and leave the max channels at 510, that along with my post above should help out.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •