Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: Board Dimensions?

  1. #11
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Thanks Craig! I have been on here for almost 15 years and it never ceases to amaze me the help all of you provide. That's why Ive stayed a supporting member all of these years.
    Thanks,
    Keith
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

  2. #12
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Quote Originally Posted by P. Short View Post
    It looks fine there, being a 1.46" x 1.11" design with traces on the bottom-side only.
    I am still having an issue with the board size. Are these the correct dimensions? The site needs board dimensions.

    Thanks

    So I manually put in the dimensions I measured on Eagle. I appreciate everyone's help on this.
    Last edited by Keith R; 08-06-2022 at 05:04 PM. Reason: UPDATE
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

  3. #13
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Iowa
    Posts
    518
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    I uploaded it to JLPCB and it took the zip file where it says "Add gerber file" but still didn't give dimensions...

    BTW, they quote $2.00 for 5 boards but the shipping is $3.50 and way, way up.

    If you have Eagle, click tools then statistics, it says it's 37.25mm x 28.25mm max board length.

    -Craig

  4. #14
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Thanks. I downloaded Eagle and followed the tutorial to process the file and checked the Gerber files with PCBway online Gerber viewer. I tried it twice and could not get the Gerber files to load properly. Yours loaded just fine. I checked the dimensions manually in Eagle and came up with 36.942 x 28.075. That's what I went with and I think it will be OK. I am surprised that the dimensions don't automatically load. I didn't know about the statistics for Max board length. All of this is a learning process for me as I now have time to work on projects and am working way out of my comfort zone. Thanks for your help.
    Keith
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

  5. #15
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,857
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    There is something hokey about the first set gerber files that were bandied about (their gerber viewer said that it couldn't find an outline layer), perhaps they are in a slightly older format that jlcpcb has trouble with. Their review process seems to be fairly good, and you would likely get an email from them if something needs fixing. Hopefully not.

    Good luck with this.
    Phil

  6. #16
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Warminster, PA
    Posts
    1,861
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Are you sure those are Eagle files? I think Kicad also uses the same file extensions. I don't have it installed so I can't try.
    Chris
    [URL="http://www.maloneylights.com"]http://www.maloneylights.com[/URL]
    [URL="http://halloween.maloneylights.com"]http://halloween.maloneylights.com[/URL]
    [URL="http://ctm.maloneylights.com"]http://ctm.maloneylights.com[/URL]

  7. #17
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Warminster, PA
    Posts
    1,861
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Nevermind, I downloaded Kicad and apparently they haven't used .brd files in awhile. Oh well, it was just a thought.
    Chris
    [URL="http://www.maloneylights.com"]http://www.maloneylights.com[/URL]
    [URL="http://halloween.maloneylights.com"]http://halloween.maloneylights.com[/URL]
    [URL="http://ctm.maloneylights.com"]http://ctm.maloneylights.com[/URL]

  8. #18
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    OK, One more question. Where can I find a site that lists compatible IC's for ones that are no longer manufatured? For example, I am looking for a mosfet IRF7425, which is obsolete and seems to be replaced by FDS4465, which is out of stock at most places and has a very long lead time. I probably need a replacement, but can't find one. It has a very low ON resistance which is important. I appreciate any help. I have the circuit and the code, but again, I am not very good at this. The circuit uses the output of a servo controller (pwm) to turn on a separate voltage when the pulse width is between 800 and 1300 us. It is an old code, but all I could find.
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Keith R; 08-08-2022 at 07:31 PM.
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

  9. #19
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Iowa
    Posts
    518
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    I did a search on Octopart and came up with little in stock results. The best one I could find is Quest Components.

    Ebay had some too from china... but you never know if they're counterfeit or not.

    -Craig
    Last edited by Reddy_Kilowatt; 08-08-2022 at 04:09 PM.

  10. #20
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Houston, TX (near Katy)
    Posts
    1,081
    Post Thanks / Like

    Default Re: Board Dimensions?

    Thanks everyone! AliExpress had most of what I needed. Hopefully they are NOT fake.
    That's a feature not a bug.
    There's no charge for that.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •