Results 1 to 6 of 6

Thread: Router unresponsive

  1. #1
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    378
    Post Thanks / Like

    Default Router unresponsive

    My show starts at 5, by the time i go to shut it down, i can not connect to my wireless router, the router is still working as it is sending out a wireless signal and sending data to my falcons. I always wind up having to kill the power then turn it back on to get it to respond again. Anyone have ideas on what i can do to stop this?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Southern California
    Posts
    1,361
    Post Thanks / Like

    Default Re: Router unresponsive

    What brand and model of wifi/router? I just installed a new TP-Link Wifi 6 AX1500. Seems to shut off data output after a few minutes and works for a few more minutes if I cycle power. Either a setting not set right or a bad router out of the box.
    Kevin

  3. #3
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Chicago - Southwest Suburbs
    Posts
    8,530
    Post Thanks / Like

    Default Re: Router unresponsive

    Many home routers aren't designed for the kind of constant traffic load that a show puts on them. The router prioritizes doing its job as a router rather than providing the configuration utility. Why do you need to access your router's configuration pages on a regular basis? I haven't touched mine in years.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2018
    Posts
    378
    Post Thanks / Like

    Default Re: Router unresponsive

    Quote Originally Posted by jchuchla View Post
    Many home routers aren't designed for the kind of constant traffic load that a show puts on them. The router prioritizes doing its job as a router rather than providing the configuration utility. Why do you need to access your router's configuration pages on a regular basis? I haven't touched mine in years.
    Not trying to get into the cinfig page, o try to access the Pi player to shutdown the show, bit I am unable to even connect the the router but the router is still sending data.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    331
    Post Thanks / Like

    Default Re: Router unresponsive

    I assume you've tried to access it from more than one device? I've had it where my phone can access the AP, but my desktop PC can't until I reboot the PC.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2021
    Posts
    482
    Post Thanks / Like

    Default Re: Router unresponsive

    What about when the show is not running?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •