Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 27 of 27

Thread: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

  1. #21
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    Quote Originally Posted by MikeKrebs View Post
    This bridge appears to be a multicast only device for e1.31 data. The only thing the ip address is good for is setting the parameters. I can't think of what you are missing in the Vixen config. You got the lights to work using xLights so all the physical and logical connections would appear to be working. I don't see any explanation for the leds on the bridge while it is running. Do they change when you start up Vixen?
    I believe your correct this is probably Multicast only. On the box it says Multicast, but I understood that to be an option. I emailed the company about the item because their literature does not specify accurately, as to whether this does Unicast or not or displaying Multicast only anywhere I hope they respond back but until then I'm going to focus everything towards Multicast option now.

  2. #22
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    Quote Originally Posted by gassy View Post
    Just out of curiosity, how do you know it doesn't work? Are you running a sequence in Vixen? Using the test function in Vixen?
    These are the test I've been using through both Multicast, Then Unicast

    Multicast Vixen debug
    multicast debug.jpg
    Multicast Vixen dummy light testing
    unicast dummy light.jpg
    .
    Unicast Vixen debug
    unicast debug.jpg
    Unicast Vixen dummy light testing
    unicast dummy light.jpg
    .
    Also tried running sequence on both formats
    2020-03-26 (3).jpg

  3. #23
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    507
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    In your 5th picture on the right, I see that the effects preview is off......was it turned on when you tested?
    Last edited by gassy; 03-26-2020 at 08:44 AM.

  4. #24
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Newtown CT
    Posts
    4,248
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    You made those colors. How did you configure the channels? What type of color handling did you turn on for each of the channels?


    2020 Full sized show reworked for the new location. Only adding (famous last words) 13 RBLs that I finally got converted to using pixels
    2019 - Just moved into a new home (yet another change of plans). Will be dim but not dark. Too much to do at the new place to leave time for a show. Dim show (3000 pixels) had regular visits most nights.
    https://www.youtube.com/channel/UCyX...ttrsZNARkUce0Q

  5. #25
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    Quote Originally Posted by gassy View Post
    In your 5th picture on the right, I see that the effects preview is off......was it turned on when you tested?
    ***Solved****

    Yes I did have effect preview on still it was not working, but after going through every step again I went to Xlights where the setup was working for me and tried troubleshooting from there. While the Xlights test was running I painstakingly turned off each channel 1 at a time from 1-512 to see where the lights were responding for some reason my DMX device channels start responding at 100. So my problem in Vixen was not that the setup for Multicast was wrong. I did not have enough channels so my leds could respond so I had to patch my 32 channels starting at 100 in Vixen once the channels were mapped to those outputs Bam! lights on.

    Thank you gassy and everyone for sticking with me and helping me with this confusing setup.

    Any ideas on why the channels need to start at 100

  6. #26
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    Quote Originally Posted by MartinMueller2003 View Post
    You made those colors. How did you configure the channels? What type of color handling did you turn on for each of the channels?
    the color handling I made is RGBW for my dumb leds my DMX controller has 8 output channels which will make 32 channels 8 bit 4 channels per output. the controller also i just found out adds more channels under 16 bit to 8 channels per output but under my test in xlights the extra channels are duplicates but with a dim color 16 bit channels are mapped like this Red,dim Red,Green,dim Green,Blue,dim Blue, White,dim White in Vixen its mapped like this.
    2020-03-26 (5).jpg2020-03-26 (6).jpg

    I have not got to test 16 bit in Vixen yet.

  7. #27
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Post Thanks / Like

    Default Re: Trouble communicating Vixen to E1.31 bridge to DMX

    Quote Originally Posted by Irvin.lyons View Post
    the color handling I made is RGBW for my dumb leds my DMX controller has 8 output channels which will make 32 channels 8 bit 4 channels per output. the controller also i just found out adds more channels under 16 bit to 8 channels per output but under my test in xlights the extra channels are duplicates but with a dim color 16 bit channels are mapped like this Red,dim Red,Green,dim Green,Blue,dim Blue, White,dim White in Vixen its mapped like this.
    2020-03-26 (5).jpg2020-03-26 (6).jpg

    I have not got to test 16 bit in Vixen yet.
    I have tested the 16 bit configuration seems to be brighter with that color scheme, not sure why there are 4 leads to the lights but my controller assigns 8 channels 2 per lead but it does get brighter

Page 3 of 3 FirstFirst 123

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •