Results 1 to 6 of 6

Thread: How to get liquid effect to be the same each time

  1. #1
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    583
    Post Thanks / Like

    Default How to get liquid effect to be the same each time

    So I've been playing a little deeper with the liquid effect. One thing I've noticed is whenever you close the sequence and re-open it, the liquid effect will be different. The settings are all the same, but where the nozzle starts (when animate it checked) differs every time. For instance on a sequence I've been working on using liquid effect; I finally got it to start where I wanted it to (meaning the nozzle). But as soon as I shut down or modify the effect (moving it a little, adjust a setting, etc) the nozzle head will move to different starting location. Is there a way to start he nozzle in a certain place while still using "animate"?

    Hope this gibberish makes sense...

    Chris

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Post Thanks / Like

    Default Re: How to get liquid effect to be the same each time

    I created a ticket on this issue https://bugs.vixenlights.com/browse/VIX-2896
    I helped write that effect, so I think we should be able to accommodate your request. The initial position of the emitter/nozzle is randomized each time the effect is rendered. This was a design choice on my part. I think it should be easy to make it configurable. Thanks for using the effect and reporting the issue.

    John
    Last edited by JCB; 01-07-2020 at 11:01 PM.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    583
    Post Thanks / Like

    Default Re: How to get liquid effect to be the same each time

    Awesome! Thanks, John!

  4. #4
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    15
    Post Thanks / Like

    Default Re: How to get liquid effect to be the same each time

    We added a "Random Start" checkbox. If you uncheck that, two sliders will appear allowing you to configure the initial X and Y position of the emitter. This change has been incorporated into the development builds. If you want to try it out, I suggest you make a backup of your profile and your sequences. The change is NOT backwards compatible. http://www.vixenlights.com/downloads/devbuild/

    Thanks,
    John

  5. #5
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    583
    Post Thanks / Like

    Default Re: How to get liquid effect to be the same each time

    That is perfect... THANK YOU!

  6. #6
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    583
    Post Thanks / Like

    Default Re: How to get liquid effect to be the same each time

    Wanted to let you know I've been using the Dev Build and this is exactly what I was looking for. Outstanding work!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •