Results 1 to 4 of 4

Thread: pickit 3 frustration

  1. #1
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Justin Texas
    Posts
    29
    Post Thanks / Like

    Default pickit 3 frustration

    I didn't seem to have these issues when I borrowed a pickit 2. Now if I jut try to compile the down loaded file for the PX1 I get these errors

    Clean: Done.
    Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p16F1825 "C:\Users\tony\Documents\renard-px1a_20130629 (1).asm" /l"renard-px1a_20130629 (1).lst" /e"renard-px1a_20130629 (1).err" /o"renard-px1a_20130629 (1).o"
    Message[303] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 341 : Program word too large. Truncated to core size. (DFA4)
    Message[303] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 347 : Program word too large. Truncated to core size. (D9FF)
    Warning[219] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 741 : Invalid RAM location specified.
    Warning[219] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 783 : Invalid RAM location specified.
    Warning[219] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 895 : Invalid RAM location specified.
    Message[305] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 1005 : Using default destination of 1 (file).
    Warning[219] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 1423 : Invalid RAM location specified.
    Warning[219] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 3875 : Invalid RAM location specified.
    Warning[202] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 4551 : Argument out of range. Least significant bits used.
    Message[303] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 4767 : Program word too large. Truncated to core size. (DFA4)
    Message[303] C:\USERS\TONY\DOCUMENTS\RENARD-PX1A_20130629 (1).ASM 4767 : Program word too large. Truncated to core size. (D9FF)
    Executing: "C:\Program Files (x86)\Microchip\MPASM Suite\mplink.exe" /p16F1825 "renard-px1a_20130629 (1).o" /z__MPLAB_BUILD=1 /o"PX1-a.cof" /M"PX1-a.map" /W
    MPLINK 4.49, Linker
    Device Database Version 1.14
    Copyright (c) 1998-2011 Microchip Technology Inc.
    Errors : 0

    MP2HEX 4.49, COFF to HEX File Converter
    Copyright (c) 1998-2011 Microchip Technology Inc.
    Errors : 0

    Loaded C:\Users\tony\Documents\PX1 firmware\PX1-a.cof.
    ----------------------------------------------------------------------
    Release build of project `C:\Users\tony\Documents\PX1 firmware\PX1-a.mcp' succeeded.
    Language tool versions: MPASMWIN.exe v5.51, mplink.exe v4.49, mplib.exe v4.49
    Sun Aug 25 09:14:41 2019
    ----------------------------------------------------------------------
    BUILD SUCCEEDED



    and when I try to program it I get this error
    Target Detected
    Target Device ID (00000000) does not match expected Device
    ID (00002760).

    I have tried every suggestion I could find on the forum. I have used at least 3 programs and the consistent thing is either the ID number isn't as expected or

    Connecting to MPLAB PICkit 3...

    Currently loaded firmware on PICkit 3
    Firmware Suite Version.....01.56.00
    Firmware type..............Enhanced Midrange

    Target voltage detected
    Target Device ID (0x0) is an Invalid Device ID. Please check your connections to the Target Device.

    Device Erased...

    Programming...

    The following memory area(s) will be programmed:
    program memory: start address = 0x0, end address = 0x53f
    configuration memory
    EEData memory
    program memory
    Address: 1 Expected Value: 280a Received Value: 0
    Failed to program device



    I have read a ton on the pickit 3 and little has been good. I do not have access anymore to the 2. The crazy thing is it worked once. I programmed them (4 of them) to have 50 pixels as a test and it worked. Now I need 184 and that is the only thing i have changed in the code. ahhhhhhh.

    What am I doing wrong? Thanks.

  2. #2
    Join Date
    Apr 2019
    Location
    Justin Texas
    Posts
    29
    Post Thanks / Like

    Default Re: pickit 3 frustration

    OK I have figured it out and i am going to leave this up in case it can help anyone else. One of my responsibilities at work is to manage a small CNC controls company we bought a few years ago. I have a PHD EE who designs boards on staff. I had him take a look and read the instructions. Here is where my mistake was that he found. In my experience Pin 1 is always next to the label. That is how you can look at a board and tell what end Pin 1 is on any header. On the programming header for the px1 Pin 1 is opposite from the label ( it is described correctly in the docs which is what I missed). So this entire time my problem was I was connecting the pickit3 backwards. At least now I can move forward.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    5,338
    Post Thanks / Like

    Default Re: pickit 3 frustration

    Usually the square pad is pin 1, I would never think of using any label other than a '1' or an arrow as the indicator for pin 1.
    Phil

  4. #4
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Hudson MA
    Posts
    3,633
    Post Thanks / Like

    Default Re: pickit 3 frustration

    My PX1s were all properly labeled.


    2019 - Just moved into a new home (yet another change of plans). Will be dim but not dark. Too much to do at the new place to leave time for a show.
    https://www.youtube.com/channel/UCyX...ttrsZNARkUce0Q

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •