Results 1 to 6 of 6

Thread: Xlights tree wrong output

  1. #1
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Default Xlights tree wrong output

    Hey there,
    I'm building some mini-trees of about 150pixels each(3 strings of 50pixels) and I have a little problem with the output.
    I do not know how to explain exactly so I will put 2 screenshots
    Here is how my setup looks like, 25pixel per string with 6 strings.

    And here is how it outputs my show like it would be 50pixel pert string with 3 strings

    Can someone point me in the right direction and tell me what I'm doing wrong here?)
    Thanks!

    EDIT:
    I'm using a nodemcu v3 and ESPixelStick library
    Last edited by GalanFlorin; 11-24-2018 at 04:51 PM.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    49
    Post Thanks / Like

    Default Re: Xlights tree wrong output

    I'm going to reply to see if I'm correct too since I'm doing this in xlights for the first time myself. I think it should be 3 strings, 50 nodes per string and 6 strands. Try that and see if it works for you. If you have strings of 100, you will want to change it accordingly. The number of strands will dictate how many you see in the display and how many xlights will recognize.
    Hopefully someone will check in to verify or correct us both.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    156
    Post Thanks / Like

    Default Re: Xlights tree wrong output

    nodes per string = 150
    strands per string = 6

  4. #4
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Default Re: Xlights tree wrong output

    Thanks! I'm new at this and i'm still learning

  5. #5
    Join Date
    Nov 2014
    Location
    Close to Hillsboro, OR
    Posts
    311
    Post Thanks / Like

    Default Re: Xlights tree wrong output

    Where's the screenshots? Did it work using 150 nodes and 6 strands?

  6. #6
    Join Date
    Dec 2016
    Posts
    10
    Post Thanks / Like

    Default Re: Xlights tree wrong output

    Quote Originally Posted by Stormyblade View Post
    Where's the screenshots? Did it work using 150 nodes and 6 strands?

    Yes it worked, just that I left the city and can't upload a photo until Wednesday.

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •