Results 1 to 9 of 9

Thread: RBL's flickering

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Chambersburg, PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like

    Default RBL's flickering

    I converted 10 RBL's this year using pixel pucks from Ray 12V - (9) 5050 leds per puck which are Flickering badly while testing and running a sequence. I am running it off a Falcon F4V3 and Differential Receiver board directly from an output w/o power injection. I have tested other props recently using the same controller setup on a different output without any flickering issues. Thoughts?

    The Specs on the website say PI is needed after 20 pucks.
    2012 - 1st year 64 Channels - 7500 LED lights - 5 sequences
    2013 - 128 Channels - 10,000 LED lights - 7 sequences (2 New)
    2014 - 201 Channels - upgrading 8 Arches to dumb RGB - 8+ sequences (1+ New)
    2015 - 240 Channels + 8 Universes - sequences TBD
    2016 - No Display
    2017 - Back in the Game - 240 Renard Channels + 12 Universes

  2. #2
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    483
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Are you running off a pi player or through the sequencer?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Chambersburg, PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    at this point I am running direct from xLights
    2012 - 1st year 64 Channels - 7500 LED lights - 5 sequences
    2013 - 128 Channels - 10,000 LED lights - 7 sequences (2 New)
    2014 - 201 Channels - upgrading 8 Arches to dumb RGB - 8+ sequences (1+ New)
    2015 - 240 Channels + 8 Universes - sequences TBD
    2016 - No Display
    2017 - Back in the Game - 240 Renard Channels + 12 Universes

  4. #4
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    483
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Is the pi player still on the network? When you have both on flickering has been known to occur.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Chambersburg, PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Quote Originally Posted by Popo-B-Trippin View Post
    Is the pi player still on the network? When you have both on flickering has been known to occur.
    Yes it is. I will shut it down and unplug it and report back.
    2012 - 1st year 64 Channels - 7500 LED lights - 5 sequences
    2013 - 128 Channels - 10,000 LED lights - 7 sequences (2 New)
    2014 - 201 Channels - upgrading 8 Arches to dumb RGB - 8+ sequences (1+ New)
    2015 - 240 Channels + 8 Universes - sequences TBD
    2016 - No Display
    2017 - Back in the Game - 240 Renard Channels + 12 Universes

  6. #6
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Chambersburg, PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Quote Originally Posted by Popo-B-Trippin View Post
    Is the pi player still on the network? When you have both on flickering has been known to occur.
    Ok, so I unhooked the Pi and checked, no change, but I did find I had two instances of the Falcon F4V3 software open on the computer. I closed everything out, shut everything down and restarted and I am working perfectly now!
    2012 - 1st year 64 Channels - 7500 LED lights - 5 sequences
    2013 - 128 Channels - 10,000 LED lights - 7 sequences (2 New)
    2014 - 201 Channels - upgrading 8 Arches to dumb RGB - 8+ sequences (1+ New)
    2015 - 240 Channels + 8 Universes - sequences TBD
    2016 - No Display
    2017 - Back in the Game - 240 Renard Channels + 12 Universes

  7. #7
    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Surprise, Az
    Posts
    483
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Good deal. Glad it's working.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2012
    Location
    Chambersburg, PA
    Posts
    574
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Quote Originally Posted by TomL8345 View Post
    Ok, so I unhooked the Pi and checked, no change, but I did find I had two instances of the Falcon F4V3 software open on the computer. I closed everything out, shut everything down and restarted and I am working perfectly now!
    After playing with it a bit more last night it looks like I have a bad output on my Falcon F4V3. When I change to a different output it works fine, but even changing the connection to the "bad" output it is acting the same, flickering, wrong colors, colors failing to shut off. It has got to be a data problem, I am going to start a new thread.
    2012 - 1st year 64 Channels - 7500 LED lights - 5 sequences
    2013 - 128 Channels - 10,000 LED lights - 7 sequences (2 New)
    2014 - 201 Channels - upgrading 8 Arches to dumb RGB - 8+ sequences (1+ New)
    2015 - 240 Channels + 8 Universes - sequences TBD
    2016 - No Display
    2017 - Back in the Game - 240 Renard Channels + 12 Universes

  9. #9
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,829
    Post Thanks / Like

    Default Re: RBL's flickering

    Quote Originally Posted by TomL8345 View Post
    After playing with it a bit more last night it looks like I have a bad output on my Falcon F4V3. When I change to a different output it works fine, but even changing the connection to the "bad" output it is acting the same, flickering, wrong colors, colors failing to shut off. It has got to be a data problem, I am going to start a new thread.
    Somewhat of a conflicting statement.. Did you mean it works find on a different output (as you said) and goes nutz on the bad one? Or did you mean it started acting nutz on both outputs?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •