Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 37

Thread: E682 irmware for RGBW Pixels

  1. #21
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    University Place. WA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by iflights View Post
    This would have been good to post earlier in the thread. Has the card ever worked to control pixels? Does any configuration information get saved when you change and save it?
    Actually the card works fine. The problem I have is I have some GE pixels that need timing adjusting and that's only available in firmware 5. I did build a completely different network using a Cisco router that uses the same network addressing that is native to the card. I ran it on my i7 laptop with no internet and the E682 as the only ethernet device. The same reaction occurred only this time I could see a rapid flashing amber LED on the router from the computer indicating it was transmitting data. However, there was nothing matching on the card's ethernet port. I did a little research on the prop programmer. There was a prop controlled video card that the programmer device was connected by using the 4 pin program header port. This port looks identical to the one on the E682. Well as I was typing this, Jim confirmed that you do use the program port and emailed me the procedure. Now I just need to buy a programer somewheres?
    Love LEDs!

  2. #22
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kansas City Missouri
    Posts
    2,575
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by TomsLEDs View Post
    Actually the card works fine. The problem I have is I have some GE pixels that need timing adjusting and that's only available in firmware 5. I did build a completely different network using a Cisco router that uses the same network addressing that is native to the card. I ran it on my i7 laptop with no internet and the E682 as the only ethernet device. The same reaction occurred only this time I could see a rapid flashing amber LED on the router from the computer indicating it was transmitting data. However, there was nothing matching on the card's ethernet port. I did a little research on the prop programmer. There was a prop controlled video card that the programmer device was connected by using the 4 pin program header port. This port looks identical to the one on the E682. Well as I was typing this, Jim confirmed that you do use the program port and emailed me the procedure. Now I just need to buy a programer somewheres?
    That's great that Jim contacted you.

    Sent from my SM-T710 using Tapatalk

  3. #23
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    University Place. WA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Found one on Ebay. Should be here by the 21st. Amazon was too difficult to search, kept showing marine propellers. LOL
    Love LEDs!

  4. #24
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kansas City Missouri
    Posts
    2,575
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by TomsLEDs View Post
    Found one on Ebay. Should be here by the 21st. Amazon was too difficult to search, kept showing marine propellers. LOL
    What was it you had to order?

    Sent from my SM-T710 using Tapatalk

  5. #25
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    6,540
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels


  6. #26
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kansas City Missouri
    Posts
    2,575
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by angus40 View Post
    I posted that back in thread #7. He said he didn't have usb to use it.

    Sent from my SM-T710 using Tapatalk

  7. #27
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Novi, MI
    Posts
    412
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by pmiller View Post
    I posted that back in thread #7. He said he didn't have usb to use it.
    I saw that. I believe the OP thought a USB port on the controller card was needed for the prop plug to work. Which I assume is why he's sharing that Jim confirmed that you use the 4 pin program port on the controller card and went and got a prop plug.

  8. #28
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    University Place. WA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Exactly. Did not know it was a 4 pin usb adapter. I was thinking it was an older board that had a port already. There have been quite a few changes over the years, so I was not sure about that. Thanks for clarifying.
    Love LEDs!

  9. #29
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Kansas City Missouri
    Posts
    2,575
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Just make sure when you get your propeller plug to connect it correctly. The plug has VSS on it and it should line up with the left most pin of the program port on the 682. The board is stamped VSS. Note. The 682 web page isn't involved in updating so there's no need to launch the web page when updating. The update is done directly to the chip.
    I think you will love what 5.030 can do. Not sure why it was never officially released. My only beef is when making changes to have to save for each output. Doing it 16 times is time consuming. Would be nice to make all necessary changes then hit save for everything. Technically only one save button is really needed.
    Sent from my SM-T710 using Tapatalk
    Last edited by pmiller; 09-14-2020 at 05:16 PM.

  10. #30
    Join Date
    Oct 2019
    Location
    University Place. WA
    Posts
    66
    Post Thanks / Like

    Default Re: E682 irmware for RGBW Pixels

    Quote Originally Posted by pmiller View Post
    I decided to try the Sandevices way of updating so I reverted back to 4 using my prop plug and then used the FWloader to install 5.030. Worked as it should even using refresh but I rebooted anyway.
    One way to tell if it's update is the LEDS. The single green LED next to the red one will go out. After the update that green and red LED will flash back and forth.
    I got all that except the green red alternating flash at the end. My adapter is on its way. Hopefully this is the correct one.2109421.jpg
    Love LEDs!

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •