Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 15

Thread: Importing XL WH into HLS?

  1. #1
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    1,534
    Post Thanks / Like

    Default Importing XL WH into HLS?

    I'm trying to wrap my head around how this would work....anyone do this with XL and HLS?

    Sent from my LG-H811 using Tapatalk

  2. #2
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    7 Sturt St Swansea, NSW Australia
    Posts
    510
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Been trying to wrap my head around it too. There has to be a way of creating a a PP or segment/s in HLS and drop a WHM effect from XL/NC onto it. I did start to make a large vertical matrix some time back, in HLS that covered the house but dropped the idea, waiting instead for it to be implemented. We need someone from the XL/NC team to give some direction on how the WHM is created (based on a matrix?) Could we simply drop it onto a matrix PP in HLS? Probably not.
    I really like using HLS as my main sequencer with NC for some effects. The WH effect would complete my sequencing needs.
    Last edited by habbosrus; 09-25-2015 at 10:05 AM.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    1,534
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    I have a video Angus did for me that shows how he does it. Initial setup is a pain though. The link is here https://www.youtube.com/watch?v=t_1DU33pcmg He's made it private though. I downloaded it and have it somewhere though.

    Sent from my LG-H811 using Tapatalk
    Last edited by MindTrik; 09-25-2015 at 10:07 AM.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    7 Sturt St Swansea, NSW Australia
    Posts
    510
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Is that with a grid and assigning pixels to the grid? That's what I started earlier in the year. I kept getting stuck and had to rethink size and dimensions. Maybe I was overthinking it (probably, I tend to do that). I'll have another go at it I guess.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    1,534
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Yes..making a grid and assigning pixels.

    Sent from my LG-H811 using Tapatalk

  6. #6
    Join Date
    Aug 2012
    Location
    Nova Scotia, Canada
    Posts
    1,684
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    I went down this path last year for a bit as well but ran into issues when trying to incorporate things like Rope light elements and LED's into the WHM.
    I can definitely understand Joe's frustration, I think he could implement a "pixel only" solution quite easily but LED's and such complicate things a great deal.
    I guess the best solution is just go all pixel!

    I am going to keep an eye on this thread to see if you guys come up with a makeshift solution. Good Luck! I have to get back to converting 6 songs for Halloween....

  7. #7
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,637
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Quote Originally Posted by DrNeutron View Post
    I went down this path last year for a bit as well but ran into issues when trying to incorporate things like Rope light elements and LED's into the WHM.
    I can definitely understand Joe's frustration, I think he could implement a "pixel only" solution quite easily but LED's and such complicate things a great deal.
    I guess the best solution is just go all pixel!

    I am going to keep an eye on this thread to see if you guys come up with a makeshift solution. Good Luck! I have to get back to converting 6 songs for Halloween....

    IMO, a whole house capability should be only pixel. More than likely you want to do color fades up/down -- left/right.

    I still can't imagine how someone would program a WH with incans and leds embedded within --- how would that look????

    I just released 24T which increases Segment and PP to be associated with 60,000 channels - up from 20,000 prior to this release.

    You can make a WH PP -- just use my PP manager to assign all of the pixels and RGB channels in the PP assignment grid where they are located on the house.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  8. #8
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    1,534
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    I think people use "WH" in two different ways. Pixels ONLY using a wipe, effect across the entirety of your pixels across your yard. Then, WIPE effects that do like a black out rolling across the yard or maybe an all white across the yard. THAT is where using Icans would be in the WH.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    1,048
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Quote Originally Posted by MindTrik View Post
    I'm trying to wrap my head around how this would work....anyone do this with XL and HLS?

    Sent from my LG-H811 using Tapatalk
    I don't understand why you would want to export XL into hls. Why not import hls into xlights, then do effects and "whole house" stuff within xlights?

    For me, I used lor last year, so this is my first year using pixels and not using LOR software. Xlights can do it all.

  10. #10
    Join Date
    Aug 2010
    Location
    Wilmington, NC
    Posts
    1,534
    Post Thanks / Like

    Default Re: Importing XL WH into HLS?

    Because we'd like to stay in HLS

    Sent from my LG-H811 using Tapatalk

  11. Thanks habbosrus thanked for this post
    Likes habbosrus liked this post
Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •