Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Preview is out of sync

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Default Preview is out of sync

    I am having issue to see some elements in my preview during sequence running time .
    What I did:
    - I saved my layout into a library from Song1
    - Imported the whole library layout into Song2
    - Checked all the channels and Display Group assignment (all in sync)
    - open preview file in Song2 - the whole updated layout is there (I am using only 1 preview file)
    But when I test my sequence most of the newly created elements are not there.
    I added 20 new elements into sequence 1 month ago and these are there. Then I added 35 new elements (snowflakes) a week ago and I miss these.
    They just don't show up during the sequence preview playback in song2.
    Any idea where should I look or what to do to fix it?
    I am sharing the same preview file between sequences.

    Thanks for any help
    Last edited by Petulka77; 10-29-2014 at 07:51 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    Do you see the BLACK objects in the Preview screen?
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    No - I don't see them. That's what confuses me.
    But I see them when I edit preview from the same sequence. They are there with proper preview group channels assigments.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    Zip up the following and send it to me

    Sequence HLS file.
    Audio PCM file
    From Library -- the Preview file.
    From HLS Main -- the Preview Compile file
    The Nutcracker folder.

    I'll take a look.

    Are you Previewing from Display Grid?

    If YES -- remember - I told you the Preview would come up but with NO BLACK objects --- Preview is still running.

    Wait and see after a couple of minutes if the BLACK objects appear.

    Does the OTHER sequence work with the Preview or have you added Preview elements since you last tried.

    Thanks.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    I am previewing the full sequence with Preview from Display Grid disabled.
    The other sequence has the new elements. I added the new elements a week ago and finished sequencing on the “Wizard in winter” sequence.
    Then I imported the new layout to older sequence (Music box dancer). Here I am having issue to see the elements during playback (but edit preview has them)

    Thank you Joe for your help.

    Here is the zip file. I gave you both sequences to compare.

    Here are 2 snapshots what I can/NOT see.
    Missing elements: Old Layout.png
    All elements (correct): CorrctLayout.jpg

  6. #6
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    I load the MB sequence and Preview and all snow flakes are present.

    I have no suggestions since it does not fail on my machine.

    I'll ponder on it and see if something bubbles up.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  7. #7
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    Had a thought ....

    Make a CSV export of you MB sequence.

    Open it in Excel --- check to make sure all the snowflake group/channels are there and they are not dup'd with another channel.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  8. #8
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    270
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    Hi Joe, problem solved!

    I just re-identified the preview file under PreView-> Identify Preview Control File.
    This probably updated a record for the sequence somewhere. I wish I would do this simple click before I started all this. It would save us both a bunch of time.
    Since I saw the element in edit mode I did not have a need to do some "update action" on the control file. And that's what started all this.
    It's a user mistake.

    Where the "Identify Preview Control File" action update the record?


    Thank you very much for your time and please accept my apology.

  9. #9
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,642
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    I'll ponder on a test for activating Preview to make sure a File has been detected.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  10. #10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Tipp City, Ohio
    Posts
    502
    Post Thanks / Like

    Default Re: Preview is out of sync

    Thanks Petulka77 for your help!

    I was having the exact same problem. Added several elements to a preview for one song.
    Opened another song, updated the preview group and preview number, and the new elements would not show up in the preview.
    I could go into edit preview and everything would show and everything looked correct.
    Tried all kinds of stuff, compared CSVs, read a bunch of threads, then I found this one.
    Re- "Identify Preview Control File" (I only have one) fixed my problem.
    [URL="http://www.tipplightshow.com/"]http://www.TippLightShow.com[/URL]

    [URL="http://www.facebook.com/TippLightShow"]http://www.facebook.com/TippLightShow[/URL]

    2010 -1 Channel, 150 C9s
    2011 -1 Channel, 300 C9s (w/ unplanned electrical circuit upgrades to the front of the house)
    Halloween 2012 - 36 Channels
    Christmas 2012 - 60 Channels, 9k Lights
    Halloween 2013 - 63 Channels + 4 RGB Floods

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •