Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Slow show not sure if a bug

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Slow show not sure if a bug

    Not real sure if its a bug.

    Im using a intel core duo 2 laptop with a fresh install of windows 7.

    About 2 hours into my test show the show slows down. As in out of sync with the music and flashing light.

    I can restart hls and it will go right back to normal.

    Ive just had this happen tonight so i know its in this computer.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    3,644
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    Check to see what else is running on the computer.

    HLS has Audio and Lights locked insync -- they can NOT get out of sync or lag from HLS's viewpoint.

    Your computer is responsible for delivering the transmission packets after being handed off by HLS.

    Your drivers may be lagging for some reason.

    You can always ask HLS to run a debug file -- it will time stamp each tic's operations.

    If you are running COM -- as in riving a renard via a COM port --- I have seen COM ports delay as much as 60 to 80 millisecs. If your tic rate is 25 or 50 millisecs -- then you will start to delay.

    That is one reason why HLS does not like COM -- do a USB to COM interface if you are using COM.

    Get a FTDI USB to COM device -- $10 on Amazon.

    HLS talks directly to the dll -- no Windows involved.

    Joe

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    3,644
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    What Transport media are you using --- E131, USB, COM?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    Ok. Which one do u like the best?
    Im useing a usb to 485 now. But its using a fake com 7.

    Ive looked at the cou usage and the mem usage while running and its nothing. This machine aint even connectd to the net. Just for the show only so theres nothing on it to run. Just a fresh instal of window 7 and i did download all the updates and such but i have the wireless disabled.

    Thanks for your time and effort and dedication to such a great program!

  5. #5
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    3,644
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    How are you asking HLS to perform the transmit process -- using a COM port or a USB device?

    As I've stated -- I have seen Window's COM process take very LONG times to complete. HLS can NOT continue processing until the Window's COM call returns.

    The Window's fake COM to USB drivers are just a way of letting Windows applications still deal with COM Ports and not worry about the real USB interface.

    The COM to USB driver --- might NOT be one from Microsoft but from a third party --- and may not be performance aware.

    For performance purposes -- have HLS talk to the USB device (FDTI device) --- much better thru put!

    Joe

  6. #6
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    Gotcha.

    So i select usb renard instead of com.

    Im using a usb straiggt to 485 adapter

  7. #7
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    3,644
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    You got it ... try the USB instead and see if you still have the delay.

    Are you using Renards?????

    Don't select Renard unless that is the controller you are talking to since they have there own protocol.

    Joe

  8. #8
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    I am. 4 renards. One tr-24 and the rest ss24.

    When i do select usb-dmx it asked for a serial number?

  9. #9
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    What dongle do you suggest? Ill order the right thing

  10. #10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Huntsville, AL
    Posts
    3,644
    Post Thanks / Like

    Default Re: Slow show not sure if a bug

    This is what I purchased from Amazon.

    I use the FTDI dll with this and it works great.

    Joe

    http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1

Page 1 of 2 12 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •