Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: preview hassels

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kadina,South Australia,Australia
    Posts
    484
    Post Thanks / Like

    Default preview hassels

    HI guys , am having real problems drawing on preview screen. Lines wont start where i want them, seems to be random points where i click on the page but not where i wish to start then stop. Any one have ideas, videos are all of the old methods using incan's/ I am using pix and have pixel plane and segmenst on the grid (left pane), What am i doing wrong please, The Umarg explains it well but it dont work for me. I assume i'm doing something wrong.

    Cheers and THanks for the help
    Boof63

  2. #2
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5,481
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    you need to give 1 left click to select your starting point .

    http://www.youtube.com/watch?v=F6cTYgqDN3M this will clear things up .

  3. #3
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Rancho Cordova, California
    Posts
    307
    Post Thanks / Like

    Default

    Hay Boof, were you able to get it working? I ask because early on I was having the same sort of troubles and it ended up being caused by the sequence of actions I took. It's was back in version 11(x) and it was during use of the old preview. What version are you working with?
    "Some let things happen, others make things happen. Which are you?"
    [B]Powered by[/B][SIGPIC][/SIGPIC] [B]since 2012![/B]

  4. #4
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kadina,South Australia,Australia
    Posts
    484
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Using 12U version and understand about Lclicl . but it dont want to work, where i wish to start at a certain point. Rather Frustrating. will check video later thanks, heading out for RL sports meeting,
    cheers Boof63

  5. #5
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,609
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Quote Originally Posted by Boof63 View Post
    HI guys , am having real problems drawing on preview screen. Lines wont start where i want them, seems to be random points where i click on the page but not where i wish to start then stop. Any one have ideas, videos are all of the old methods using incan's/ I am using pix and have pixel plane and segmenst on the grid (left pane), What am i doing wrong please, The Umarg explains it well but it dont work for me. I assume i'm doing something wrong.

    Cheers and THanks for the help
    Boof63
    When you open Preview - either Edit or Normal - I create a "DebugGraphicsAdapter.txt file in the Library folder.

    Send it to me.

    It appears someone else had a Preview issue was because his Graphics Card did not have enough memory.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kadina,South Australia,Australia
    Posts
    484
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Hi joe here is debug file, hi i seem to be able to draw lines now and a sqaure came up for a mega tree, but thats all. If i click "save" it does but nothing else happens
    cheers Boof63.
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    5,481
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Are you running Win Xp with directx 8 ?

    you could upgrade that to ver.9

    http://pcsupport.about.com/od/fixthe...directx9xp.htm
    Last edited by angus40; 02-18-2013 at 02:55 AM.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Kadina,South Australia,Australia
    Posts
    484
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    running win7 and ver9c . 4gig ram and 1gif video card

  9. #9
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,609
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Quote Originally Posted by Boof63 View Post
    Hi joe here is debug file, hi i seem to be able to draw lines now and a sqaure came up for a mega tree, but thats all. If i click "save" it does but nothing else happens
    cheers Boof63.
    The debug file shows capabilities like mine.

    I am going to add some more debug data in a future release - like Graphic Board type, etc to see what happens.

    Try a smaller display as a test --- 800 x 600. This would reduce the amount of video card memory required --- see if that helps.

    Let me know.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

  10. #10
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Key West, FL
    Posts
    3,609
    Post Thanks / Like

    Default Re: preview hassels

    Quote Originally Posted by Boof63 View Post
    Hi joe here is debug file, hi i seem to be able to draw lines now and a sqaure came up for a mega tree, but thats all. If i click "save" it does but nothing else happens
    cheers Boof63.
    I just released 12Y

    Did a small change to DirectX setup.

    Also added some more debugging info.

    Try 12Y --- let me know how it goes and send the updated debug file.

    Thanks.

    Joe
    Link to my DownLoad Site: [B][COLOR=#ff0000][URL]http://www.joehinkle.com/HLS[/URL]

    [/COLOR][/B][IMG]http://joehinkle.com/HLS/HLS%20Logo%20Small.jpg[/IMG]

Page 1 of 3 123 LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •