Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem with Olsen595 board.

  1. #1
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Saint Hilaire de Brethmas - France
    Posts
    42
    Post Thanks / Like

    Thumbs down Problem with Olsen595 board.

    Hi all,
    I use a olsen595 but I have a problem I can't solve!
    I use Vixen with plug'in simple595.
    When I select an output, the LED lights on that olsen is sometimes more, sometimes even none. If I go back many times its finally working.
    But for a show, it makes me anything (specially for arches!!!!!!)
    I use PCI-LPT board in computer who run Windows XP SP3. I connect pin LPT to RJ45 pin. I use a +5V and GND from computer. All zero and GND are common.
    When i try with LPT from motherboard computer, is the same result.


    Thank you for your help

    Sylvain from France (Sorry for my bad English)
    2011- First year for computerized light christmas
    2012- 192 channels with ren64, 56 with Arduino Mega 2560
    2013- 256 channels with ren64, 56 with Arduino Mega 2560
    [url]http://www.youtube.com/user/syl30560?feature=mhee[/url]
    FB: [URL="http://www.facebook.com/microproce"]http://www.facebook.com/microproce[/URL]
    French, my English is so bad !!!!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Sydney. Aus
    Posts
    555
    Post Thanks / Like

    Default Re: Problem with Olsen595 board.

    Sylvain, in the BIOS settings of your computer there is a setting for changing modes between ECP and EPP. Try changing this and redoing your testing.

    This thread talks a bit about it http://doityourselfchristmas.com/for...=parallel+mode

    Jon

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Pilot Mountain, NC
    Posts
    682
    Post Thanks / Like

    Default Re: Problem with Olsen595 board.

    You may need a 5v power supply at the controller. I've found that to be more reliable. Also your data cable from computer to board should be under 25'. I've had some data issues trying longer lengths. The BIOS settings is the other common problem. You may have to try them all to find one that works.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Saint Hilaire de Brethmas - France
    Posts
    42
    Post Thanks / Like

    Default Re: Problem with Olsen595 board.

    thanks for responce !

    I use PCI-LPT board based on Moschip MCS9815CV. In the bios on computer i can't choose EPP mode for this PCI-LPT card. The LPT port on my computer is broken, but when is worked, the Olsen worked normally too.
    i think is a problem with this PCI-LPT card. Anyone use it ? Can i change the card for working with my 2 olsen595 boards ?

    Thanks
    2011- First year for computerized light christmas
    2012- 192 channels with ren64, 56 with Arduino Mega 2560
    2013- 256 channels with ren64, 56 with Arduino Mega 2560
    [url]http://www.youtube.com/user/syl30560?feature=mhee[/url]
    FB: [URL="http://www.facebook.com/microproce"]http://www.facebook.com/microproce[/URL]
    French, my English is so bad !!!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •