Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Vixen and Win 7 Pro 64

  1. #11
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Buffalo, WV
    Posts
    447
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    Not having any problems here with Win 7 Pro 64 bit. Not sure what the difference is, but I would think it'd run on 32 bit before it would run on 64 bit. I'm running 2.5.0.8, though so maybe that's the ticket.
    steve_

    [I]I really enjoy being in the over-60 age group. I can get grumpy, assertive, and opinionated and not feel too guilty about it.[/I]

  2. #12
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    blacksburg,sc
    Posts
    95
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    I had the same problem and just went to the newest/latest build and it seems to work fine...and since I had to start from staych with my sequences there was nothing lost.
    [img]http://www.christmasinshirley.com/forum/files/grinch64_128.jpg[/img]

    [url=http://www.youtube.com/watch?v=vOKgXWjwWXg]2007 Xmas Video[/url]

  3. #13
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Texas
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    SyPTo, would you happen to have a link for the latest build? I am in the same boat where I have to do everything from scratch.
    I LOVE THIS STUFF

  4. #14
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Texas
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    Nevermind, I just found it and it still gives me the same error.
    I LOVE THIS STUFF

  5. #15
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Buffalo, WV
    Posts
    447
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    Since the message is referencing memory, how about some details of your machine. How much RAM do you have, what else might be running at the time you're running Vixen, any errors from previous runs of other software?

    You might have a bad RAM module and it only shows up on rare occasions. I have a Linux mail server here at work that was going through a spell of shutting down about once a month. The error log always referenced RAM, but it ran fine for the most part, even under high loads. I finally replaced the Crucial Ram modules (two were Crucial, two were other brands) and all has been good ever since.

    This is all speculation, but since others seem to be able to run this under Win 7, I doubt it's Vixen. Could be something on the original installation put there by the manufacturer. Virus scanner, something like that. Not much help, just ideas.
    steve_

    [I]I really enjoy being in the over-60 age group. I can get grumpy, assertive, and opinionated and not feel too guilty about it.[/I]

  6. #16
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Curtice Ohio
    Posts
    258
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    Are you sure you are running it with administrative privileges? Right click on the Vixen.exe and select Run As Administrator. Or setup a shortcut and select Run this program as and Administrator option on the Compatibility tab.

  7. #17
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Noblesville, IN
    Posts
    215
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    Quote Originally Posted by budude View Post
    I know Vixen 2.1.4.0 (2.1.1.0 before online updates) works with Win7/64-bit - I have copies running here at work and at home.
    Same here as well, although at work I always get the message that Vixen has stopped responding, but only when I am closing the program, so no big deal....

    Are you running the program as an Administrator?
    [B][URL="http://halloween.tittivillus.com"]Andersonville Cemetery[/URL][/B]

    2011 Halloween -- 18 Channels - 6 channels Mr. Christmas, 12 channels Arduino, all On/Off unfortunately...
    2012 Halloween -- nuthin. Everything went to hell in a handbasket :-P
    2013 Halloween -- 48 (1 dead) Renard SS24, + 6 from Mr. Christmas

  8. #18
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Texas
    Posts
    22
    Post Thanks / Like

    Default Re: Vixen and Win 7 Pro 64

    The laptop is a Dell Precision that I used to use for work. It originally came with XP which ran fine with Vixen 2.1.1.0. I then "upgraded" to Vista and the same Vixen worked just fine. I now have Win 7 Pro 32 bit (I thought it was 64) and it is giving me this error. I already tried running the program in administrator mode and it gave the same error. I tried in all different ways with shortcuts and different compatibilities. Everything gives me the same error. When I first download the zip file and unzip and run command prompt comes up with some lines (I will post a pic this afternoon). At the end it asks to press a button to continue. I wanted to upgrade the RAM (currently 2 gb) anyways so I guess I will go ahead and try that for the mean time. I appreciate the help.
    I LOVE THIS STUFF

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •