Page 17 of 27 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast
Results 161 to 170 of 266

Thread: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

  1. #161
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    8,985
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    You wouldn't need RJ's dongle anymore with the bridge since that has DMX out. From Vixen you just configure the E1.31 plug-in(s). If you want to keep it for some reason, you are going to have a DMX plug-in and one or more E1.31 plug-ins configured. You just map which channels from your sequence go to which plug-in.
    Brian

    Christmas in San Jose! - WEB - FB - VIDEOS
    Halloween in San Jose! - FB
    2014 Halloween Show - Homemade tombstones, Grave Crawler, 2x 3-axis skulls, 4x 1-axis skulls, Video Projection (more)
    2014 Christmas Show - 5x E681-12, 3x Ren48LSD, 32x42 TLS3001 pixel MT/Star, 4x Rainbow Floods, 12x DIYC Floods, SuperPixelStar, PixaBulb House outline

    Ignorance is Temporary - Stupidity is Forever...

  2. #162
    Join Date
    May 2007
    Location
    Robbinsville, NJ
    Posts
    1,061
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Thanks brian. To do what I have in my picture, I would need 2 E1.31 bridges. 1 for the front and 1 for the back. Since I just got the whole front working I'd hate to swap that all out so soon. I'd rather keep that as is and just add an E1.31 to the rear of the house. I've only ever worked with a single output plug-in. Can I have all 213 channels broadcast to both the DMX plug-in AND the E1.31?
    Michael



    New for 2013: Add'l Ren4Floods (3); add'l DMX TX/RX; add'l E681; GECE MegaTree; start conversion from RGB incans to LED. PIXELS!!!
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/GothambeatProductions?fref=ts

    Gotham Beat Productions LLC

  3. #163
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    441
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Currently, you have 512 (or less) channels that are sent currently via the Vixen DMX output plugin to the RPM USB DMX to the splitter, which just sends the same 512 channels of DMX back out multiple RJ45 jacks. From there you plug in your REN, LOR, and DMX wireless serial connections and the output devices grab the correct channels via their address configurations.

    To add the E1.31 (sACN) to DMX bridge, you need to install and configure the J1sys E1.31 plugin to send the channels to the correct E1.31 universe(s), as configured in your bridge. Make sure you connect and configure the J1sys plugin to use the same network that the E1.31 bridge is connected to. In the J1sys output/channel configuration, you can have up to 4 universes of 512 channel blocks. You can either send the exact same channels or different ones, but remember on other side of the bridge, we are back to the 512 channel blocks of DMX/Renard serial data. These may or may not be the same "channel 1" that went into the USB dongle, depending on your setup, but there may be up to four distinct data streams with "channel 1" data coming out of the bridge. Sounds like you only need DMX, so configure the bridge for DMX output and plug your output serial cable(s) in the appropriate ports. Yes, you could connect a DMX splitter on one of the output ports here also.

    I hope that didn't confuse you more...

  4. #164
    Join Date
    May 2007
    Location
    Robbinsville, NJ
    Posts
    1,061
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Thank you. That is exactly what I was looking for. On the other end of the house, I plan on using 1 of the E.131 ports in REN mode to a REN-W. The other 3 will probably stay DMX.

    I've got my E1.31 almost ready to go. A bonehead move by me ordered the entire bom but NOT the Parralax processor! doh!!! So I'm waiting on my next mouser order to add the part to it.
    Michael



    New for 2013: Add'l Ren4Floods (3); add'l DMX TX/RX; add'l E681; GECE MegaTree; start conversion from RGB incans to LED. PIXELS!!!
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/GothambeatProductions?fref=ts

    Gotham Beat Productions LLC

  5. #165
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Savannah, GA
    Posts
    441
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Yes - no need to stop using the current plugin and dongle - just add the new E1.31 output plugin and you can send the same data (or different data) to the E1.31 universes to be received by the bridge...

  6. #166
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Cape Coral, FL
    Posts
    323
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Just as a thought, the TX/RX would probably transmit well enough to reach the back of your house, which you could test with your current RX. TX/RX height could also make a difference on reception.
    Brian


    Help Support Do It Yourself Christmas.com
    For just 6 cents a day you can help someone with their Christmas Light Addiction Problem.
    Click here to Become a Supporting Member and help spread the CLAP!

    Click here to show/hide my display details...

    My Light Show Videos: http://vimeo.com/brianandheather

  7. #167
    Join Date
    May 2007
    Location
    Robbinsville, NJ
    Posts
    1,061
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    I have my TX/RX (TX mode) in the rafters at the corner of my house. No way it will reach diagonally. I wanted to keep it inside and warm. :-)
    Michael



    New for 2013: Add'l Ren4Floods (3); add'l DMX TX/RX; add'l E681; GECE MegaTree; start conversion from RGB incans to LED. PIXELS!!!
    FACEBOOK: https://www.facebook.com/GothambeatProductions?fref=ts

    Gotham Beat Productions LLC

  8. #168
    Join Date
    May 2007
    Location
    Maple Shade, New Jersey
    Posts
    1,041
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    If anyone has one of these bare boards and would like to part with it, please drop me a PM.
    Jeff

  9. #169
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Pomona, California
    Posts
    1,056
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    Quote Originally Posted by Jeff Millard View Post
    If anyone has one of these bare boards and would like to part with it, please drop me a PM.
    Jeff

    I plan on getting another run of boards made up, so if you can't find one I'll have them soon.
    [B][IMG]http://www.vixenlights.com/sig/sig_ht.php/192/%20DMX%20Dimmable.gif[/IMG]

    [URL="http://shop.martinxmas.com"]The Martin DIY Christmas Store[/URL]
    [/B]

  10. #170
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    3,073
    Post Thanks / Like

    Default Re: E1.31 (sACN) to DMX Bridge

    +1 For the return of RPM

    Cheers

Page 17 of 27 FirstFirst ... 71516171819 ... LastLast

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •