PDA

View Full Version : Help with RDS



dgreen
11-14-2008, 09:41 PM
Is there any instructions on programming RDS?

I got my mini RDS and attached it following this how to
http://www.doityourselfchristmas.com/forums/showthread.php?t=4035

I tried to program with the program off this web page.
http://pira.cz/rds/show.asp?art=minirds_encoder

I really dont know what I am doing. I read the readme and soldered the connections.

I attached a red LED across each point it told me to and did a port test.
The light flashed like it is supposed to.

However, i am not getting the feed on my radio.
Thanks for any help.

rlilly
11-15-2008, 12:11 AM
The obvious first question.

Is your radio RDS capable?

dgreen
11-15-2008, 12:38 AM
Well you would think that is obvious anyway.

It turns out my radio does not have RDS. it is an Alpine that when I am listning to Sirius I get the name of the song or artist or whatever.
When i turned to a local station that I know uses RDS I got nothing.

I went to my wife's car and it has an old system. It lets me turnon RDS and gives me the choice of "type" or "name".
When I turn to the local station I get "rock" or the name of the song.
When I turn to mine I still get nothing.
Thanks for the help